הקבינט של איחוד האמירויות, בראשות השייח' מוחמד בן ראשיד אל מקתום , סגן נשיא וראש ממשלת איחוד האמירויות ושליט דובאי, קיבל החלטות משמעותיות במהלך פגישתו בקסר אל וואטן, אבו דאבי. הקמת משרד ההשקעות, אישור אסטרטגיית האנרגיה הלאומית המעודכנת של איחוד האמירויות הערביות , אימוץ אסטרטגיית המימן הלאומית ואישור מדיניות הרכב החשמלי הלאומי היו בין הדגשים המרכזיים.
משרד ההשקעות, בהתאם להנחיות הנשיא שייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן , הוקם כשמוחמד חסן אל-סואידי מונה לשר. המשרד שואף לחזק את חזון ההשקעות של איחוד האמירויות הערביות, לשפר את התחרותיות של מגזר ההשקעות ולטפח סביבת השקעה נוחה במדינה. בשיתוף פעולה עם הרשויות הרלוונטיות, היא תציע מדיניות השקעה, תפתח אסטרטגיות, חקיקה ותכניות לאומיות למשיכת השקעות במגזרים שונים.
שייח'ה מריאם בינת מוחמד בן זאיד אל נהיאן מונה ליושב ראש המרכז לאיכות החינוך. תחומי האחריות של המרכז כוללים קביעת יעדים חינוכיים, אישור מסגרות, מדיניות, חקיקה ומערכות חינוך ומעקב אחר ביצועי מגזר החינוך להבטחת התאמה לצרכי שוק העבודה .
הקבינט של איחוד האמירויות אישר עדכונים לאסטרטגיית האנרגיה הלאומית של איחוד האמירויות 2050, תוך התמקדות בהגברת ההסתמכות על אנרגיה מתחדשת, שיפור יעילות האנרגיה וקידום שימוש באנרגיה נקייה. האסטרטגיה שואפת לתמוך במחקר ופיתוח בטכנולוגיות אנרגיה, לעורר חדשנות ולמשוך השקעות במגזר האנרגיה. עד שנת 2030, האסטרטגיה מכוונת לשלש את התרומה של אנרגיה מתחדשת, השגת ניטרליות אקלימית והפחתת פליטת פחמן. היא גם שואפת להעלות את חלקה של אנרגיה נקייה בתמהיל האנרגיה הכולל ל-30% עד 2031.
בהתאם למחויבותה של איחוד האמירויות הערביות להשקעה במקורות אנרגיה נקיים, הקבינט אימץ את אסטרטגיית המימן הלאומית. אסטרטגיה זו שואפת למצב את איחוד האמירויות הערביות כיצרנית מובילה של מימן בעל פליטה נמוכה עד 2031. היא תתמקד בפיתוח מדיניות אנרגיה, משיכת השקעות, הקמת שרשראות אספקה, נווה מדבר מימן ומרכז מחקר ופיתוח לאומי .
בנוסף, הקבינט אישר מדיניות לאומית בנושא כלי רכב חשמליים. מדיניות זו שואפת לבנות רשת ארצית של מטענים לרכב חשמלי, להסדיר את שוק הרכב החשמלי, להפחית את צריכת האנרגיה במגזר התחבורה באמצעות פרויקט הניידות הירוקה, ולתרום להורדת פליטת פחמן. האישור המקדים ניתן גם לחברת WeRide לבדיקות רכב אוטונומי באיחוד האמירויות, המציג את המחויבות של המדינה לניידות עתידית.