יצרנית סוללות הרכב החשמלי הגדולה בעולם מקדמת גישה לטכנולוגיה כדי להאיץ את המעבר הירוק
הונג קונג, 27 במרץ 2024 //PRNewswire — CATL, מנהיגה עולמית בטכנולוגיית אנרגיה חדשה, קראה היום לחדשנות פתוחה יותר בין עסקים ומדינות במטרה לפתור את האתגר של שינוי האקלים. בנאום בפסגת One Earth בהונג קונג, ד"ר רובין זנג, יו"ר ומנכ"ל CATL, הודיע כי CATL מוכנה לשתף את הטכנולוגיה שלה ואת שיטות פחמן האפס שלה עם כל מי שמחויב להאיץ את המעבר אל אנרגיה ירוקה, תחבורה חשמלית וכלכלה מעגלית, גם המתחרים.
"עכשיו, יותר מתמיד, עלינו לעבוד יחד אם אנחנו רוצים לפתור את הבעיות הגדולות ביותר של האנושות, כמו שינוי האקלים", אמר ד"ר זנג.
התקדמות טכנולוגית מתמשכת היא המפתח להשגת קיימות, אמר ד"ר זנג. הוא הדגיש את ההשקעה ש-CATL עשתה במחקר ופיתוח כדי לשמור על מעמדה כחברת טכנולוגיית הסוללות מספר אחת בעולם. כיום יש לה יותר מ-20,000 עובדי מחקר ופיתוח ברחבי העולם, והיא הוציאה 2.59 מיליארד דולר על מחקר ופיתוח בשנת 2023. כמעט 30,000 הפטנטים שהונפקו ובהמתנה שלה ברחבי העולם מכסים שפע של טכנולוגיות פריצת דרך, כולל סוללת LFP עם טעינה מהירה ביותר מסוג 4C הראשונה בעולם, שיכולה לספק טווח של 400 ק"מ עם טעינה של 10 דקות בלבד, והסוללה Qilin, שיכולה לספק טווח של 1,000 ק"מ עם טעינה אחת.
ד"ר זנג תיאר את הצעדים המשמעותיים ש-CATL נקטה כדי להפחית את פליטות הפחמן שלה. ארבעת המפעלים שלה כבר הגיעו לאפס פחמן, וכל שלושת המתקנים בתעשיית הסוללות המוכרים על ידי הפורום הכלכלי העולמי הם מתקנים של CATL. החברה גם התחייבה להיות ניטרלית מבחינת פחמן בפעילות הליבה שלה עד שנת 2025, ולהבטיח ששרשרת האספקה שלה תהיה ניטרלית מבחינת פחמן עד 2035.
החברה עשתה גם צעדים משמעותיים בתחום המיחזור. ב-2023, היא מיחזרה יותר מ-100,000 טון של פסולת סוללות. עם יעילות השבה של 90%, היא הצליחה להשיב 13,000 טון של ליתיום קרבונט, להפחית באופן משמעותי את נפח הכרייה הדרוש ולהאיץ את תרומתה לכלכלה המעגלית.
"אני חושב על מאמצי הקיימות שלנו כעץ אחד, אבל יש לנו שאיפה ליצור יער", אמר ד"ר זנג. אנחנו מוכנים לעבוד עם עסקים, ממשלות, משקיעים וכל מי שמעוניין להאיץ את הפעולה למען האקלים. יחד, כדי להרחיב את ההטמעה של אפס פחמן ממפעלים לקהילות, לערים ועוד."
בנאומו, ד"ר זנג ציין שלושה יתרונות עיקריים של חדשנות פתוחה:
1. גישור על פער טכנולוגי: CATL חולקת את טכנולוגיית הסוללות שלה באמצעות מודל LRS שלה (רישוי, תמלוגים, שירות), ותומכת ביצרני חלקים שותפים מבחינת הבנייה והתפעול של מפעלי סוללות. זה עוזר להם להאיץ את פעילותם, ולהאיץ את המעבר לאנרגיה ירוקה.
2. נותנת גישה לתרחישים חדשים של אפס פחמן: CATL מפתחת דרכים חדשות לשימוש בטכנולוגיית סוללות כדי לקדם קיימות. לדוגמה, היא עובדת עם רשת השותפים שלה על מכרות חשמליים, בלתי מאוישים, והחלפת סוללות הן עבור מכוניות נוסעים והן עבור משאיות כבדות.
3. יוצרת מערכות אקולוגיות בנות קיימא: בעתיד הקרוב, מכוניות חשמליות יכולות להפוך למתקני אחסון אנרגיה מבוזרים, המסייעים לספק ולווסת ג'יגה-ואטים של חשמל לתשתיות החשמל. בעלי רכב חשמלי יכולים אפילו להפיק תועלת כלכלית, על-ידי מכירה של חשמל לתשתית החשמל בזמני שיא.
"ראינו מדינות ועסקים שמקטינים את התחייבויותיהם ליעד של אפס נטו, בזמן שאנחנו צריכים להאיץ אותן", המשיך ד"ר זנג. "אנחנו חייבים להתאחד כפי שלא התאחדנו אף פעם, כדי להתמודד עם האתגרים הדחופים ביותר שלנו, ואני מאמין שחדשנות פתוחה היא המפתח להזנקת המעבר לאנרגיה ירוקה".
תמונה – https://mma.prnewswire.com/media/2370960/Dr_Robin_Zeng.jpg