בייג'ינג, 20 בספטמבר 2023 /PRNewswire/ — זהו דיווח מאת China Daily:
מחוז צ'ינגהאי בצפון-מערב סין, שממוקם ברמת צ'ינגהאי-טיבט ונקרא גם "הקוטב השלישי של כדור הארץ", מהווה גורם מפתח לביטחון אקולוגי באסיה ובעולם הרחב. בעקבות מאמצים שנמשכו 10 שנים, המחוז הפך לדגם לבניית ציביליזציה אקולוגית ולדו-קיום הרמוני בין אדם לטבע.
צ'ינגהאי הוא המחוז הרביעי בגודלו בסין בשטחו, ובו נמצאים המקורות של הנהרות יאנגצה, לאנקאנג והנהר הצהוב. המחוז ידוע גם במשאבי המים, השמש והרוח העשירים שלו. הנופים הבולטים שם הם שמיים כחולים, הרים ירוקים ומים צלולים.
הפארק הלאומי Three-River-Source במחוז צ'ינגהאי היה חלק מהקבוצה הראשונה של פארקים לאומיים בסין. הוא מתאפיין במערכת אקולוגית ייחודית ובמגוון ביולוגי עשיר באזורים גבוהים.
אגם צ'ינגהאי הוא מקווה המים היבשתי הגדול ביותר ואגם המים המלוחים הגדול ביותר בסין. נתונים משנת 2021 מראים ששטח המים של אגם צ'ינגהאי גדל בכמעט 220 קמ"ר בעשר השנים האחרונות.
החוק להגנת הסביבה ברמת צ'ינגהאי-טיבט נכנס לתוקפו ב-1 בספטמבר כחלק מהמאמצים להסדיר את הגנת הסביבה ברמת צ'ינגהאי-טיבט ברמה ארצית.
הנתונים מראים שאוכלוסיות של מינים בסיכון כגון נמר שלג, אנטילופה טיבטית, צבי טיבטי ועגור שחור-צוואר גדלות משנה לשנה.
בצ'ינגהאי יש גם שטחים גדולים של מדבר ושממה, שמסייעים בפיתוח אנרגיה נקייה. על ידי ניצול שפע של אנרגיית שמש, אנרגיית מים ואנרגיית רוח, צ'ינגהאי בונה פארקים לייצור אנרגיה פוטו-וולטאית ותחנות כוח היברידיות.
בסוף 2022, יכולת הפקת האנרגיה של המחוז הגיעה ל-44.68 מיליון קילוואט, ו-91.2% אחוז מהם, או 40.75 מיליון קילוואט, היו מאנרגיה נקייה. 28.14 מיליון קילוואט, שהם 62.9%, היו מאנרגיה חדשה.
באמצעות קווי מתח אולטרה גבוה, האנרגיה הירוקה של צ'ינגהאי מזינה את נמל התעופה הבינלאומי בייג'ינג דאשינג, ותשרת את משחקי אסיה הקרובים בהַאנְגְג'וֹאוּ.
"אנו מבינים טוב מאוד שמחוז מקורות שלושת הנהרות ו"מגדל המים" שייכים לא רק לצ'ינגהאי אלא גם לעם הסיני ולעולם כולו. מחוז צ'ינגהאי שואף לבנות כאן מחסומי אבטחה אקולוגית, לקדם פיתוח ירוק ולבנות קהילה של עתיד משותף עבור האדם והטבע", אמר צ'ן גאנג, מזכיר המפלגה של צ'ינגהאי באירוע שהתקיים בשִׂינִינְג בספטמבר כדי לקדם פיתוח ציביליזציה אקולוגית בצ'ינגהאי..
מארגני האירוע הזמינו לצ'ינגהאי כ-150 נציגים זרים מקרוב ל-30 מדינות כדי לבחון את ההישגים של צ'ינגהאי בבניית ציביליזציה אקולוגית וקידום הרמוניה בין האנושות לטבע.
מנהיגי מפלגות ממדינות שונות הדגישו את החשיבות של שיתוף פעולה בין אומות כדי להגן על הסביבה האקולוגית, ואמרו שסין יצאה למסע מודרניזציה שמקדם הרמוניה בין אנשים לטבע.