בפיתוח משמעותי עבור תעשיית מטבעות הקריפטו, Binance, בורסת המטבעות הקריפטו הגדולה בעולם, ומתחרתה KuCoin הבטיחו אישור מהיחידה לאיסור הלבנת הון בהודו. החלטה זו מגיעה חודשים לאחר ששתי החילופים נאסרו בשל פעולות בלתי חוקיות לכאורה. הרישום ביחידת המודיעין הפיננסי של הודו (FIU-IND), תחת משרד האוצר של המדינה , מסמן רגע מרכזי עבור מגזר הקריפטו בהודו. חילופים אלה היו בין תשע הישויות בחו"ל שנאסרו בסוף השנה הקודמת, כולל שמות כמו Huobi, Kraken ואחרים.
Vivek Aggarwal, ראש FIU-IND, הדגיש את חשיבות המהלך הזה, והצהיר שהוא מסמל שינוי באמינות לתעשיית הקריפטו בתוך המדינה. בשיחה עם עיתונאים פיננסיים, הדגיש אגרוואל את הצורך בשיתוף פעולה בין גופים רגולטוריים ותעשיית הקריפטו כדי להבטיח עמידה בחוקי איסור הלבנת הון. KuCoin כבר שילם קנס של 41,000 דולר וחידש את פעילותו. עם זאת, הפעילות של Binance נותרה מושעית עד לתוצאות השימוע עם FIU-IND. מדיווחים עולה כי Binance עשויה לעמוד בפני קנס של 2 מיליון דולר, עד לסיום השימוע.
אגרוואל הבהיר כי בעוד Binance רשומה, קביעת העונש עדיין בעיצומה. הוא הדגיש את החשיבות של צעדים רגולטוריים כאלה בהגנה על הכלכלה ההודית מפני פשעים פיננסיים. משא ומתן מתנהל גם עם פלטפורמות אחרות עם סנקציות כמו Kraken, Gemini ו- Gate.io, בעוד ש- OKX ו- Bitstamp הגישו תוכניות יציאה מהמדינה. נכון לעכשיו, הודו מתגאה ב-48 ישויות קריפטו רשומות במסגרת חוק מניעת הלבנת הון.
העמדה הרגולטורית בנושא קריפטו בהודו הייתה מעט מעורפלת. למרות הטלת מסים קפדניים והעדה להגירה של סוחרים לבורסות בינלאומיות, הודו שואפת להשיג הסכמה עולמית על עיצוב מדיניות קריפטו, כפי שהודגש במהלך נשיאות ה-G20 שלה בשנת 2023. חשיפת דו"ח שכותרתו "ספקי שירותים וירטואליים דיגיטליים: הדרך לאפקטיבית ציות תחת PMLA" מדגיש את המאמצים לטפח סביבה רגולטורית התורמת לחדשנות תוך הפחתת סיכוני הלבנת הון.
ישויות מחוץ לחוף המבקשות רישום ב-FIU-IND אינן מחויבות להיות בעלת נוכחות פיזית בהודו, אך עליהן למנות קצין ציות ראשי, המבטיח אחריות ועמידה בתקנים רגולטוריים. דרישה זו מדגישה את החשיבות המיוחסת לציות ושקיפות בתעשיית המטבעות הקריפטוגרפיים. יתר על כן, גופים שיזמו דיונים אך עדיין לא הבטיחו את הרישום ממשיכות להתמודד עם הגבלות, מה שמדגיש את המחויבות הבלתי מעורערת של הודו למסגרות חזקות נגד הלבנת הון ולוחמה בטרור שמטרתן לשמור על שלמות פיננסית וביטחון לאומי.