בייג'ינג, 27 בספטמבר 2023 PRNewswire// — מפיג'י ללסוטו ולרואנדה, הטכנולוגיה הסינית ג'ונקאו, שמשתמשת בעשב במקום בעץ כדי לגדל פטריות מאכל, עוזרת לפתור בעיה רצינית – הייצור של פטריות מאכל עד היום התבסס על עצים שנפלו.
בזמן שחקלאים בלסוטו קוראים לג'ונקאו "עשב השגשוג", סין ערכה 270 מפגשי הדרכה על הטכנולוגיה שהכשירו למעלה מ-10,000 אנשים מ-106 מדינות ב-20 השנים האחרונות.
בנוסף לג'ונקאו, אורז היברידי, כבישים, גשרים, בארות ופרויקטים נוספים במסגרת יוזמת החגורה והדרך (BRI) התקדמו באופן מרשים בארצות משתתפות, וסייעו לתושבים מקומיים לחיות טוב יותר ולהיות מאושרים יותר.
ה-BRI היא "דוגמה חיה" לבניית קהילה גלובלית עם עתיד משותף, "טובת הציבור העולמי" ופלטפורמת שיתוף פעולה שסין סיפקה לעולם, על פי ספר לבן בשם "קהילה גלובלית עם עתיד משותף": ההצעות והפעולות של סין", שיצא לאור ביום שלישי.
השנה היא השנה העשירית לחזון, שהוצע לראשונה ב-2013 על ידי נשיא סין, שי ג'ינפינג.
במסיבת עיתונאים ביום שלישי, שר החוץ הסיני, וואנג יי, אמר שהחזון נתמך באופן נרחב על ידי הקהילה הבינלאומית.
הוא משקף את החתירה לשלום, צדק וקדמה על ידי יותר ויותר מדינות ועמים, והשאיפות המשותפות שלהם לבניית עולם טוב יותר, אמר וואנג.
סין בפעולה
מאז שה-BRI הושקה לפני 10 שנים, סין דגלה בשיתוף פעולה "פתוח, ירוק, נקי ואיכותי" כדי לקדם פיתוח בר-קיימא ולשפר את חיי התושבים.
על פי דוח של הבנק העולמי בשם Belt and Road Economics (כלכלת החגורה והדרך), יישום מלא של ה-BRI יגדיל את המסחר בקרב מדינות ב-BRI ב-4.1%. עד 2030, ה-BRI תייצר הכנסות גלובליות בהיקף של 1.6 טריליון דולר בשנה.
"ה-BRI היא יוזמה לשיתוף פעולה כלכלי, ולא לבריתות גאו פוליטיות או צבאיות", נאמר בספר הלבן. "זה תהליך פתוח ומכליל שאינו מגדיר אף אחד כמטרה, ואינו מחרים אף אחד".
עד יולי 2023 הצטרפו ליוזמה יותר משלושה רבעים מהמדינות בעולם ולמעלה מ-30 ארגונים בינלאומיים. BRI היא לא "מועדון סין" וגם לא "כביש פרטי של מפלגה אחת", לדברי המסמך שיצא לאור זה עתה.
כמדינה המתפתחת הגדולה ביותר בעולם וכחברה ב"דרום הגלובלי" ((Global South, סין לא חסכה מאמצים כדי לעזור למדינות מתפתחות אחרות ולמדינות שקיבלו סיוע להרחיב את יכולת הפיתוח שלהן. מאמצים אלה נתמכים על ידי יוזמת הפיתוח הגלובלית.
בשיתוף פעולה עם ארגונים בינלאומיים, סין ביצעה למעלה מ-130 פרויקטים בתחומים של צמצום העוני, מזון בטוח ושינוי האקלים בכמעט 60 מדינות, כולל אתיופיה, פקיסטן וניגריה. על פי הספר הלבן, זה עזר ליותר מ-30 מיליון אנשים.
בנאומו ביום שלישי, וואנג הדגיש את הצורך להחזיר את סוגיות הפיתוח למרכז סדר היום הבינלאומי כדי להיטיב עם אנשים בכל המדינות באופן יותר הוגן.
כתגובה לגירעון בטחוני בולט, סין שואפת ליצור באמצעות יוזמת האבטחה הגלובלית דרך חדשה לביטחון שמעדיפה דו-שיח על פני עימות, שותפות על פני ברית, ותוצאות של רווח לכול על פני משחק סכום-אפס.
באמצעות יוזמת הציביליזציה הגלובלית, סין קוראת גם לתת כבוד לגיוון של ציביליזציות. למשל, סין ביצעה את תוכנית דרך המשי התרבותית, והקימה תיאטרון בינלאומי בשם דרך המשי, מוזיאון, פסטיבל לאמנות, ובריתות בין ספריות ובין מוזיאונים לאמנות.
'משפחה גדולה אחת בכפר גלובלי'
עשר שנים מאוחר יותר, בניית קהילה גלובלית עם עתיד משותף הגיעה להישגים משמעותיים. החזון הוכנס להחלטות של מליאת האומות המאוחדות במשך שש שנים רצופות, ושולב בהכרזות ובמנגנונים לקבלת החלטות רב-צדדיות.
סין בנתה קהילות עם עתיד משותף עם עשרות מדינות ואזורים, אמר שר החוץ הסיני ביום שלישי. וואנג הוסיף שיוזמת הפיתוח הגלובלי ויוזמת האבטחה הגלובלית זכו לתמיכה של יותר מ-100 מדינות, ויוזמת הציביליזציה העולמית זכתה לתגובות חיוביות ממספר מדינות.
אולם, הוא הזהיר שכאשר האנושות ניצבת בפרשת דרכים נוספת בהיסטוריה, לעימותים בין מחנות או למשחקי סכום-אפס אין סיכוי.
לנוכח משבר עולמי, כפי שהספר הלבן הבהיר, מאה תשעים וכמה מדינות בעולם "נמצאות באותה סירה גדולה", וכל בני האדם הם "משפחה אחת גדולה בכפר הגלובלי הזה".
"אף מדינה, חזקה ככל שתהיה, לא יכולה לעשות את הכל בעצמה. אנו חייבים לעסוק בשיתוף פעולה גלובלי", נכתב שם.
לדברי הספר הלבן, החזון של קהילה גלובלית עם עתיד משותף גובר על הכללים האקסקלוסיביים של גושים פוליטיים, על התפיסה שכוח יוצר צדק, ועל ה"ערכים האוניברסליים" שמוגדרים על ידי קומץ מדינות מערביות.
"החזון מתאים למגמה של התקופה, משקף את הקריאה לשיתוף פעולה גלובלי, ותורם לסדר בינלאומי צודק יותר והוגן יותר".